Інформація

Починаючи від 24 червня 2021 року, уряд Польщі вносить зміни до правил прикордонного руху та карантину при в'їзді в країну

    Особи, які перетинають кордон Республіки Польща та, які почали подорож з території держави, яка не є членом Шенгенської зони і недержавних установ-членом Європейського Союзу, зобов'язані надати документ про вакцинацію або пройти карантин, який можна скоротити якщо ці особи отримають негативний тест проти SARS-CoV- 2, зроблений після перетину кордону РП в період не коротші, ніж 7 днів, рахуючи з моменту її перетину. Обов'язок проходження карантину вважається виконаним з моментом введення негативного тесту в телеінформатичну систему лабораторією, яка робить діагностику зараження вірусом SARS-CoV-2. Щодо особи, що перетинає кордон Республіки Польща, яка почала подорож з території держави, яка не є членом Шенгенської Зони або Європейського Союзу, звільнення від карантину буде можливим після тесту, зробленого на 8 добу після прибуття в країну. День, в якому мало місце перетин кордону Польщі, не враховується при обчисленні 7-денного терміну карантину, закінчення якого дає право зробити тест на 8 день.

   Особи, які після прильоту перебувають на території Республіки Польща не довше 24 годин і мають авіаквитки, що підтверджують виліт з території Республіки Польща протягом 24 годин, рахуючи від моменту прильоту на територію Республіки Польща.

Особи, які завершили ізоляцію в домашніх умовах, ізоляцію або госпіталізацію через зараження вірусом SARS-CoV-2, не пізніше ніж за 6 місяців до дня перетину кордону Республіки Польща. Вищевказані особи зобов'язані пред'явити співробітнику прикордонної варти документи, що підтверджують ізоляцію або госпіталізацію через зараження вірусом SARS-CoV-2. Вищевказані особи зобов'язані пред'явити співробітнику прикордонної варти документ польською або англійською мовою про те, що вони піддаються ізоляції або госпіталізації через зараження вірусом SARS-CoV-2.